Γενικές πληροφορίες Σκύλου

2014-06-01 00:00

Ο σκύλος για τον οποίο κρατάμε στοιχεία για να βοηθηθείτε όλοι όσοι ενδεχομένως παρατηρείτε κάποια ανωμαλία στα νύχια του δικού σας σκύλου είναι ένα ημίαιμο λυκόσκυλο. Είναι θηλυκό , 38 κιλά και δυόμιση ετών.

Διαγνώστηκε στις 21-6-2014 με Συμμετρική Λυκοειδής Ονυχοδυστροφία.

Οι προτεινόμενες αγωγές ήταν 2 :

1. Nicotinamide + Vibramicyn + Augmentin 

2. Κορτιζόνη + Ω3-6-9

Ξεκινήσαμε με την πρώτη αγωγή. Λιγότερο από μια βδομάδα ο σκύλος πήρε τα χάπια που στο σύνολο ήταν 16 χωρίς πρόβλημα. Έπειτα γινόταν αγώνας για να χορηγηθούν τα χάπια. Στις πρώτες δέκα μέρες μετά τη διάγνωση ένιωθε οξύ πόνο και της χορηγήθηκαν Μη στεροειδή αντιφλεγμωνώδη για μία εβδομάδα. Μετά το πέρας 10 ημερών χρειάστηκε να της χορηγηθεί tramal για ένα διάστημα μιας εβδομάδας. Ο σκύλος δεν είχε όρεξη να βγει έξω , πονούσε στο περπάτημα οπότε και δεν πήγαινε μεγάλες βόλτες , πάθαινε εμμονή και έγλυφε το κάθε νύχι που ετοιμαζόταν να βγει. Μαζί με το φαγητό της έτωγε και σαρδέλες ώστε να παίρνει Ω3-6-9 που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό της. Επίσης κάθε μέρα ψεκάζουμε τα πόδια με spray Aloe vera και επισης εφαρμόζουμε και gel. Στις 11/7/2014 ξεκινάμε αποτοξίνωση , δηλαδή δεν χορηγούμε απολύτως κανένα χάπι και στις 15/7/2014 ξεκινάμε με την αγωγή Νο2.

Η ευκολία χορήγησης που προδφέρει η αγωγή 2  είναι τεράστια. Η διαφορά στο σκύλο είναι πολύ μεγάλη. Με την κορτιζόνη της έχει ανοίξει η όρεξη και τρώει κανονικά. Έχει όρεξη να βγει έξω για σύντομη βόλτα.

Τα νύχια έπεσαν όλα και τα 18 σε διάστημα 2 μηνών. Είναι εξαιρετικά καλός χρόνος . Συνήθως πέφτουν σε διάστημα 2-3 εβδομάδων. 

Επαφή